فهرست مطالب

New Trends in English Language Learning - Volume:2 Issue: 2, Jun 2023

Journal of New Trends in English Language Learning
Volume:2 Issue: 2, Jun 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/04/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفحات 1-15
    این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین سه هیجان یادگیری زبان خارجی: لذت یادگیری زبان خارجی، اضطراب کلاس درس زبان خارجی و کسالت از یادگیری زبان خارجی در دانش آموزان دبیرستانی زبان انگلیسی زاهدان، استان سیستان و بلوچستان انجام شد. در این پژوهش 200 زبان آموز زبان انگلیسی پسرو دختر به عنوان شرکت کننده انتخاب شدند. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. سه ابزار تحقیق به عنوان پرسشنامه به نام های مقیاس کوتاه شده اضطراب کلاس درس زبان خارجی ، مقیاس لذت زبان خارجی و مقیاس خستگی یادگیری زبان خارجی مورد استفاده قرار گرفت. برای یافتن رابطه بین متغیرهای تعریف شده از همبستگی چندگانه استفاده شد. یافته ها نشان داد که رابطه بین لذت از زبان خارجی و کسالت زبان خارجی منفی معنادار است. همچنین رابطه بین اضطراب زبان خارجی و بی حوصلگی زبان خارجی مثبت و معنادار بود. علاوه بر این، لذت از زبان خارجی و اضطراب زبان خارجی رابطه منفی داشتند. نتایج به دست آمده پیامدهایی را برای آموزش به طور کلی و آموزش زبان انگلیسی به طور خاص نشان می دهد.
    کلیدواژگان: لذت یادگیری زبان خارجی، اضطراب تمایل به زبان خارجی، کسالت در یادگیری زبان خارجی
  • صفحات 17-30
    هدف از انجام این مطالعه، مشاهده و ارزیابی رابطه بین وابستگی به فرهنگ بومی و درک مطلب زبان آموزان زبان انگلیسی می باشد. این مطالعه، نوعی مطالعه تحقیقاتی نیمه تجربی با استفاده از پرسشنامه است که به بررسی رابطه بین وابستگی به فرهنگ بومی و درک مطلب زبان آموزان زبان انگلیسی می پردازد. برای تحقق اهداف این پژوهش، 90 زبان آموز زبان انگلیسی که در دانشگاه آزاد کرمان تحصیل می کردند در این پژوهش شرکت کردند که بر اساس سطح مهارت زبانی انتخاب شده و از ابزار QNER متشکل از 5 فاکتور با 24 گویه که توسط چن و استاروستا (2000) طراحی شده بود استفاده کردند. زبان مادری شرکت کنندگان در پژوهش، زبان فارسی و گرایش تحصیلی آنها ادبیات انگلیسی، ترجمه و تدریس بود. یافته ها نشان داد که بین وابستگی به فرهنگ بومی و نمرات درک مطلب متون انگلیسی، رابطه منفی معناداری وجود دارد. در واقع، نتایج همچنین نشان داد که بین نمرات وابستگی مذهبی و درک مطلب انگلیسی، رابطه منفی معناداری وجود دارد. همچنین نشان داده شد که بین نمرات وابستگی غربی و درک مطلب انگلیسی، رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین نتیجه گیری شد که بین نمرات وابستگی به فرهنگ ایرانی و نمرات درک مطلب انگلیسی، رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین می توان ادعا کرد که بین نمرات وابستگی فرهنگی و نمرات درک مطلب انگلیسی رابطه معناداری وجود ندارد. در نهایت می توان نتیجه گرفت که بین نمرات وابستگی هنری و درک مطلب انگلیسی رابطه منفی وجود دارد. به عبارت دیگر، وابستگی فرهنگی تاثیر معناداری منفی بر یادگیری زبان دوم یا زبان خارجی دارد. به این معنی که اگر وابستگی به فرهنگ بومی در زبان آموز افزایش یابد، نمرات درک مطلب کاهش می یابد و بالعکس، یا به دلیل سوگیری شخصی، زبان آموزان انعطاف کمی نسبت به رعایت فرهنگ هدف دارند که در نهایت بر روند یادگیری زبان دوم تاثیر می گذارد. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که بین وابستگی به فرهنگ بومی و نمرات درک مطلب رابطه منفی معناداری وجود دارد و این نشان می دهد که هر چه میزان وابستگی فرد به فرهنگ بومی بیشتر باشد، پیشرفت تحصیلی زبان آموزان کاهش می یابد. به طور مشخص تر، نشان داده شده است که نمره درک مطلب با وابستگی های مذهبی همبستگی منفی و معنادار دارد، به این معنا که هر چه وابستگی مذهبی بالاتر باشد، عملکرد درک مطلب پایین تر خواهد بود.
    کلیدواژگان: وابستگی به فرهنگ بومی، درک مطلب، زبان آموزان زبان انگلیسی
  • صفحات 31-44
    این مطالعه با هدف اعتبارسنجی مدل برنامه درسی کثرت گرایانه پیشنهادی برای ESP در ایران انجام شد. در راستای اهداف پژوهش حاضر، از طرح همبستگی - پیمایشی با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری (SEM) (یعنی تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) استفاده شد. شرکت کنندگانی که برای این مطالعه انتخاب شدند در دو گروه بودند. گروه اول متشکل از 120 دانشجوی دختر و پسر ESP بود که در رشته های مختلف در B.A. سطح در دانشگاه های مختلف ایران گروه دوم متشکل از 100 معلم زن و مرد ایرانی ESP بود که دروس ESP را در B.A. سطح در دانشگاه های مختلف ایران دو گروه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. پژوهش حاضر به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته که بر اساس مدل ارایه شده از قبل تهیه شده است، استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق SEM (یعنی تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی) و آزمون آلفای کرونباخ انجام شد. با توجه به نتایج، مدل پیشنهادی الگوی برنامه درسی کثرت گرایانه برای ESP در ایران از سه مولفه اصلی شامل آموزش ESP کثرت گرا، محتوا و مواد ESP کثرت گرا و ارزیابی های ESP کثرت گرا تشکیل شده است. علاوه بر این، نتایج آزمون SEM و آلفای کرونباخ اعتبار و پایایی مدل برنامه درسی کثرت گرای پیشنهادی برای ESP در ایران را تایید کرد. نتایج برخی مفاهیم برای توسعه دهندگان برنامه درسی ESP، معلمان و دانش آموزان دارد.
    کلیدواژگان: کثرت گرایی، برنامه درسی، برنامه درسی کثرت گرایانه، ESP
  • حامد ضرابی*، نادیا قرنی صفحات 45-68
    این مقاله به دنبال نگاهی انتقادی به دوره های تربیت معلم ایران (TTCs) برای کشف مشکلات اصلی و حلقه های گمشده است. برای این منظور، 20 مدرس زبان انگلیسی (8 مرد و 12 زن) به تدریس دروس عمومی زبان انگلیسی در پنج موسسه زبان خصوصی در تهران و مشهد در این پژوهش شرکت کردند. از طریق رویکرد کیفی با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته، داده های مورد نیاز جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. شایان ذکر است که محققان حدود 200 ساعت دوره آموزشی معلمان را در ایران مشاهده کردند تا حتی بیشتر به این مشکل بپردازند. با استفاده از تحلیل محتوای استقرایی، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج و یافته ها نشان دهنده مشکلات متفرقه در دوره های تربیت معلم ایران بود. مشکلات اصلی شناسایی شده عبارت بودند از فقدان تیوری، نداشتن آزادی انتخاب، عدم نظارت در دروس، عدم تامل معلم، فقدان فن آوری در آموزش و عدم توجه به دانش قبلی معلمان. این مطالعه پیامدهای مهمی برای مربیان معلم داشت تا بیشتر روی دانش نظری خود کار کنند و معلمان دروس مناسب را برای رشد حرفه ای خود انتخاب کنند. همچنین این مطالعه با رفع این مشکلات به مدیران و برنامه ریزان درسی کمک می کند تا دوره های بهتری را برگزار کنند. ‏
    کلیدواژگان: دوره های تربیت معلم (TTC)، برنامه های آموزش معلمان، مربیان، کارآموزان.&lrm
  • صفحات 69-81
  • صفحات 83-88

    اهمال کاری تحصیلی یک مشکل رایج در بین دانشجویان است که با پیامدهای منفی مرتبط است. تاریخچه آن به دوران باستان باز می گردد، اما در دوران معاصر به دلیل تاکید بر زمان و کارایی بیشتر رواج یافته است. اهمال کاری تحصیلی نوع خاصی از اهمال کاری است که به دلیل حجم زیاد تکالیف و ضرب الاجل در زمینه های تحصیلی در بین دانشجویان رایج است. نظریه انتساب یک چارچوب روان شناختی است که می تواند به ما کمک کند تا بفهمیم دانشجویان چگونه رفتار اهمال کاری خود و عواملی که به آن کمک می کنند را توضیح می دهند . اهمال کاری تحصیلی این سه بعد را شامل می شود: منبع کنترل، ثبات و کنترل پذیری. هر یک از ابعاد بر رفتار آینده افراد تاثیر می گذارد، از جمله اینکه آیا آنها یک کار را به تعویق می اندازند یا کامل می کنند. می توان پیش بینی کرد که افرادی که تمایل به اهمال کاری تحصیلی دارند ممکن است وظایف تحصیلی خود را به منبع کنترل بیرونی، علل پایدار و عواملی که خارج از کنترل آنها است نسبت دهند. در مقابل، افرادی که اهمال کاری نمی کنند احتمالا وظایف تحصیلی خود را به منبع کنترل درونی، علل ناپایدار و عواملی که در کنترل آنها است نسبت می دهند. درک این نظریه ها می تواند به اساتید و دانشجویان کمک کند تا راهبردهایی برای غلبه بر اهمال کاری و بهبود عملکرد تحصیلی ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: اهمال کاری تحصیلی، تئوری انتساب، منبع کنترل، ثبات، کنترل پذیری
  • نسیم محرابیان * صفحات 89-111

    اگرچه تحقیقات در مورد نظارت بالینی و تفکر انتقادی معلمان توسط بسیاری از محققان به طور جداگانه انجام شده است، ادغام آن ها در یک مطالعه یکپارچه، به ویژه در زمینه انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی بسیار ضروری بوده است. مطالعه حاضر تلاشی برای پی بردن به تاثیرات نظارت بالینی بر تمایلات تفکر انتقادی معلمان زبان انگلیسی و پیشرفت کلی زبان آموزان بود. پژوهش حاضر شامل دو گروه شرکت کننده بود: 60 معلم و 66 دانش آموز که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه آزمایشی تقسیم شدند. نظارت بالینی برای معلمان گروه آزمایش در سه دوره کنفرانس برنامه ریزی ، مشاهده کلاس درس و کنفرانس بازخورد انجام شد. آن دسته از فراگیرانی که معلمان آن ها در نظارت بالینی شرکت کرده بودند، گروه آزمایش و بقیه گروه کنترل بودند که به معلمان آن ها برنامه آموزشی معلم ارایه نشد. داده ها از طریق مقیاس تمایل به تفکر انتقادی و پیش آزمون و پس آزمون فراگیران جمع آوری شد. با اجرای آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA یک طرفه) و آزمون های t نمونه های مستقل، نظارت بالینی به طور قابل توجهی بر گرایش های تفکر انتقادی معلمان زبان انگلیسی موثر بود و منجر به بهبود قابل توجه زبان آموزان نیز شد. یافته ها حاکی از الزام اجرای نظارت بالینی به عنوان یک برنامه آموزش معلمان موثر و آگاه کننده است تا به معلمان کمک کند تا نقاط قوت و ضعف خود را بررسی کنند و در تدریس عملی به خود تنظیمی قابل توجهی دست یابند.

    کلیدواژگان: نظارت بالینی، تفکر انتقادی، پیشرفت کلی فراگیران، آموزش معلمان
|
  • Saher Ashrafinia, Mahdiya Afrashteh *, Nahid Afrashteh Pages 1-15
    This study aimed to investigate the relationship between three foreign language learning emotions: foreign language learning enjoyment, foreign language classroom anxiety, and foreign language learning boredom among high school EFL students in Zahedan, Sistan and Baluchestan Province. In this research 200 male and female EFL learners were selected as participants The sampling was done through convenience sampling. Three research instruments were used as a questionnaire named short-form foreign language classroom anxiety scale, foreign language enjoyment scale and foreign language learning boredom scale. In order to find the relationship between the defined variables, multiple correlation was conducted. The findings revealed that the relationship between foreign language enjoyment and foreign language boredom was negatively significant. Furthermore, the relationship between foreign language anxiety and foreign language boredom was positively significant. Additionally, foreign language enjoyment and foreign language anxiety had a negative relationship. The obtained results bear implications for education in general and EFL instruction in particular.
    Keywords: Foreign language learning enjoyment, foreign language leaning anxiety, foreign language learning boredom
  • Leila Anjomshoa *, Fatemeh Talebizadeh Pages 17-30
    The current study aimed to investigate the relationship between home-culture attachment and EFL learners’ reading comprehension. It was a correlational survey using a questionnaire and a test to explore the relationship between home-culture attachment and EFL learners' reading comprehension. To fulfil the objectives of the study, 90 EFL learners at Kerman Azad University participated in this study. They were selected based on their language proficiency level and completed a home-culture attachment questionnaire developed by Pishghadam et al. (2013). The native language of the participants of the study was Persian and they were students of English literature, translation, and teaching. The findings showed that there was a negative relationship between home-culture attachment and learners’ reading comprehension. Analysis of the data showed significant negative correlations between EFL learners' religious and artistic attachments and reading comprehension. An increase in home-culture attachment and its sub-scales (religious attachment & artistic attachment) led to a decrease in reading comprehension, and religious attachment and artistic attachment predicted learners’ reading comprehension. Therefore, to minimize attachment to home culture and optimize reading effectiveness in educational contexts, teachers, students, and curriculum designers should increase student readiness and receptivity to target cultures must be considered.
    Keywords: EFL learners, home-culture attachment, reading comprehension
  • Sakineh Behboudi, Karim Nazari Bagha *, Mohammad Amini Farsani Pages 31-44
    This study aimed at validating the already-proposed pluralistic curriculum model for ESP in Iran. In line with the objectives of the present study, a correlational-survey design was used by utilizing Structural Equation Modeling (SEM) (i.e., exploratory and confirmatory factor analysis). The participants recruited for this study were in the two groups. The first group consisted of 120 male and female ESP students studying at different fields at the B.A. level in different universities of Iran. The second group consisted of 100 Iranian male and female ESP teachers teaching ESP courses at the B.A. level in different universities of Iran. The two groups were selected through purposeful sampling. The present study used a researcher-made questionnaire for the purpose of data collection, that was developed based on the already-proposed model. Data analysis was conducted through SEM (i.e., exploratory and confirmatory factor analysis) and Cronbach’s Alpha test. According to the results, the already-proposed model pluralistic curriculum model for ESP in Iran consists of three main components including pluralistic ESP teaching, pluralistic ESP content and materials, and pluralistic ESP assessments. Moreover, the results of SEM and Cronbach’s Alpha test confirmed the validity and reliability of the already-proposed pluralistic curriculum model for ESP in Iran. The results have some implications for ESP curriculum developers, teachers, and students.
    Keywords: Pluralism, Curriculum, Pluralistic Curriculum, ESP
  • Hamed Zarabi *, Nadia Gharani, Nima Yamrali Pages 45-68
    This paper sought to look critically at Iran’s teacher training courses (TTCs) to discover the ‎main problems and missing links. To this aim, twenty English teachers (8 men and 12 ‎women) teaching general English courses at five private language institutes in Tehran and ‎Mashhad participated in this study. Through a qualitative approach employing semi-‎structured interviews the needed data were collected and analyzed. It was worth mentioning ‎that the researchers observed around 200 hours of teacher training courses in Iran for even ‎delving deeper into the problem. By using inductive content analysis, the data were ‎analyzed and the results and findings showed miscellaneous problems in Iran’s teacher ‎training courses. The main problems detected were Lack of THEORY, Lack of FREEDOM ‎of CHOICE, Lack of SUPERVISION in the courses, Lack of Teacher REFLECTION, Lack of ‎TECHNOLOGY in education, and Lack of consideration for teachers’ PREVIOUS ‎KNOWLEDGE. This study had important implications for teacher trainers to work more on ‎their theoretical knowledge and for teachers to choose the right courses for their ‎professional development. Also, this study helps managers and lesson planners to hold ‎better courses by eradicating these problems. ‎
    Keywords: Teacher Training Courses (TTC), Teacher Education Programs, Trainers, Trainees.&lrm
  • Bahram Hadian *, Fatemeh Aghaei, Vali Rezaei Pages 69-81
    Insufficient scholarly inquiry exists regarding the function of genres and their pertinent discourse characteristics within the realm of Information Structure and its syntactic renderings in the Persian language. The present study, which is descriptive and corpus-based in nature, is designed to analyze three distinct genres of the Persian language – specifically, political discourse, scientific discourse, and everyday conversation. The study aims to investigate the Information Structure present in these genres, as expressed through four key syntactic devices: clefting, pseudo-clefting, passive voice, and preposing. In order to achieve the intended objective, one thousand distinct verbal expressions concerning each of the aforementioned genres were obtained from the multi-media database of the IRNA (Iranian News Agency) website and everyday dialogues amongst acquaintances and family members of the researchers, utilizing Lambrecht's theoretical framework for constructing the Information Structure. Following data collection, transcription was carried out and various syntactic devices were identified. Subsequently, descriptive statistics were utilized to analyze and understand the representation of these syntactic devices across different genre types. The findings indicated that there are distinct variations in the depiction of instruments across the three classifications of political discourse, scientific discourse, and commonplace discussions. This discovery may hold significance for scholars of linguistics and language theory.
    Keywords: information structure, Clefting, genres, passive, Preposing, Pseudo-clefting, Syntactic devices
  • Mehdi Haseli Songhori *, Kimiya Salamati Pages 83-88

    Academic procrastination is a common problem among students that is linked to negative outcomes. Its history dates back to ancient times, but it has become more prevalent in modern times due to the emphasis on time and efficiency. Academic procrastination is a specific type of procrastination that is common among students due to the large amount of assignments and deadlines in academic contexts. Attribution theory is a psychological framework that can help us understand how students explain their own procrastination behavior and the factors that contribute to it. Attribution theory encompasses three dimensions: locus of control, stability, and controllability. Each dimension has an impact on an individual's future behavior, including whether they procrastinate on or complete a task. It is possible to predict that individuals who tend to procrastinate academically may attribute their academic tasks to external locus of control, stable causes, and factors that are outside their control. In contrast, individuals who do not procrastinate are likely to attribute their academic tasks to internal locus of control, unstable causes, and factors that are within their control. Understanding these theories can help educators and students develop strategies to overcome procrastination and improve academic performance.

    Keywords: Academic Procrastination, attribution theory, Locus of Control, Stability, Controllability
  • Nasim Mehrabian, Hadi Salehi, Omid Tabatabaei, Hossein Vahid Dastjerdi Pages 89-111

    Although research on clinical supervision and teachers’ critical thinking has been separately carried out by many scholars, their integration in a unified study has been demanding, particularly in an English as a Foreign Language (EFL) context. Investigation of learners’ language achievement affected by doing clinical supervision appears to have been taken for granted. The present study was an attempt to figure out the effects of clinical supervision model proposed by Gall and Acheson (2011) on EFL teachers’ critical thinking disposition and learners’ overall language achievement. The present study constituted two sets of participants: 60 teachers and 66 learners selected through convenience sampling and were divided into two groups namely experimental. Clinical supervision was conducted for the experimental group teachers within three cycles of planning conference, classroom observation, and feedback conference. Those learners whose teachers took part in the clinical supervision constituted the experimental group while the remaining were the control group whose teachers were not provided with any teacher education program. Data were collected through the Critical Thinking Disposition Scale and learners’ pre-and post-tests. By running one-way analysis of variance (one-way ANOVA) and independent samples t-tests, clinical supervision was significantly effective regarding EFL teachers’ critical thinking disposition and resulted in the learners’ significant improvement as well. Findings demand the practice of clinical supervision as an effective and awareness-raising teacher education program to help teachers reflect upon their strengths and weaknesses and self-regulate their teaching practicum.

    Keywords: Clinical supervision, Critical thinking, Learners’ overall language achievement, Teacher education